Missä ikinä oletkaan (osat 1 ja 2)

Hello! 💜 Tänään saatte uuteen jatkotarinaan aloituksen. Tästä samasta postauksesta löytyy sekä ensimmäinen että toinen osa, sillä nämä olivat sen verran lyhyitä, eikä näissä oikeastaan ole mitään mikä varsinaisesti veisi juonta eteenpäin. Oikeastaan vähän hahmoihin ja tilanteeseen tutustumista. 

Tämä jatkotarina kertoo vanhasta ystävyydestä ja luottamuksesta. Voiko enää toiseen luottaa, jos hän on joskus särkenyt toisen sydämen? Tätä tarinaa kerrotaan kahden eri henkilön kautta, joten älä ihmettele, jos toisessa osassa yhtäkkiä kertoja kuulostaa erilaiselta kuin edellisessä :)

Sitten mulla on vielä ilmoitus. Järjestän Olivian (Olivian tarinablogista) kanssa Kumpi todennäköisemmin -spessun. (Hehee, mä en kerro mikä spessu se on :)) Saatte siis laittaa tähän postaukseen tai Olivian blogiin Kumpi todennäköisemmin -kysymyksiä. Toivottavasti saadaan niitä paljon! Kysymyksiä saa lähettää 1.12 asti.

Ps. Tämä upea spessuidea on Oonalta ja Ainolta Tarina-akatemiasta 😍

Kuva: Pixabay


Menneen talven Lumia (Missä ikinä oletkaan #1)

Muistan sen talven kuin eilisen – ja tulen aina muistamaan, vaikka olin silloin vasta kahdeksan vuotta vanha. 

Se oli talvi 2013. Lunta satoi enemmän kuin yleensä ja pihat täyttyivät monista lumikasoista, kun lunta jouduttiin kolaamaan usein. Se oli myös se talvi, kun Lumia tuli minun luokalleni ja tutustuin häneen. Lumia oli nauravainen ja reipas tyttö, jolta eivät puheenaiheet ja ideat heti loppuneet, sillä jo ensimmäisenä päivänä, kun Lumia tuli luokallemme, hän kertoi itsestään kaiken. Sain kuulla, että Lumia asuu naapurissani, jonka entinen asukas rouva Helminen oli nukkunut pois. Sain myös tietää, että asunnossa asui Lumian lisäksi hänen äitinsä, 12-vuotias isoveli sekä pieni kissanpentu. Perheen isä oli kuulemma lentänyt kauas pois. 

***

Vietin sinä talvena Lumian kanssa aikaa niin paljon kuin mahdollista. Leikimme ulkona lumileikkejä, joimme kaakaota posket punaisina, teimme läksyt yhdessä ja joskus jopa hoidimme iltatoimet yhdessä, vaikka meillä ei mitään yökylää olisi ollutkaan. Se oli vain niin hauskaa kokeilla, miltä toisen hammastahna maistuu ja lainata vähän äitien meikkejä. Kaikki oli vain niin helppoa, kun asui toisen naapurissa.

Kävelimme kouluun yhdessä ja juoksimme sieltä kotiin, jotta pääsisimme nopeasti jatkamaan leikkejämme. Teimme kaiken yhdessä. Jos koulussa piti olla pari, olimme tietenkin yhdessä. Jos jollakin luokkakaverilla oli syntymäpäivät, puimme samanlaiset mekot ja ostimme totta kai yhteisen lahjan. Silloinkin kun sairastuin flunssaan, olimme yhdessä. Heti kun Lumia pääsi koulusta, hän juoksi luokseni, vaikka molempien äidit kielsivät. Eivät äidit kuitenkaan mitään mahtaneet, joten Lumia vietti minun sänkyni vierellä koko päivän – ja seuraavana päivänä hän oli tietenkin korkeassa kuumeessa. Lumian äidin oli kuitenkin pakko mennä töihin, joten hän toi Lumian meille – ja tällä kertaa äitini vartioi, että oikeasti lepäsimme. 

Emme me mitään muuta jaksaneetkaan tehdä. Makasimme sängylläni ja puhuimme kaikesta. Sinä päivänä esimerkiksi sovimme, ettemme koskaan unohtaisi toisiamme. Taisimme myös puhua, että muuttaisimme köyhinä opiskelijoina samaan asuntoon asumaan. Kumpikaan ei kuitenkaan toteutunut – ainakin niin oletan.

***

Maaliskuussa kaikki muuttui. Luokallemme tuli uusi oppilas Enne. Enne puhui taukoamatta ja hänellä tuntui olevan kaikkea – hevonen, kallis nukkekoti sekä kaikki suoratoistopalvelut. 

Minä en pitänyt Ennestä, mutta Lumia alkoi viettämään hänen kanssaan aikaa. Aluksi minä olin mukana leikeissä, mutta pian Lumia unohti minut ja oli Ennen kanssa vain kahdestaan. Heillä alkoi olla kaikkea, mitä minulla ja Lumialla oli joskus ollut. 

***

Aikaa kului ja yllättävän pian oli aika siirtyä yläkouluun. Lumia ei edelleenkään ollut kanssani, vaan kaveerasi Ennen kanssa. Ennen seitsemännen luokan alkua Lumia kuitenkin muutti pois. 

Juuri ennen muuttoauton lähtöä Lumia halasi minua ja toivotti hyvästit. Halaus oli kylmä, eikä lämmin ja lumiamainen kuin yleensä. Hän ei tosissaan tainnut välittää.


Kohti menneisyyttä (Missä ikinä oletkaan #2)

”Arrggh, ei tästä tule yhtään mitään”, kähisen flunssaisella äänelläni. Yritän lukea historian ja biologian kokeisiin ensi viikon koeviikkoa varten. Siitä ei kuitenkaan tule yhtään mitään, sillä olen flunssassa ja pääni tuntuu räjähtävän. 

Päätän laittaa kouluvihkot sivuun ja yrittää levätä. Se ei kuitenkaan onnistu kovin hyvin, sillä päässäni risteilee tuhansia ajatuksia. Päällimmäisenä tietysti kokeet ja pääsenkö niistä läpi, muut kouluhommat, tämän pienen opiskelija-asunnon kotityöt (ei ollut muuten hyvä päätös muuttaa omaan kämppään lukion alettua). Mieleeni mahtuu myös vanhat kaverini ja erityisesti yksi ystäväni Hilja. Tunsin Hiljan alakoulun 2. luokan talven ajan. 

Minä olin muuttanut äitini ja isoveli Pyryn kanssa uuteen kaupunkiin ja pian kävi ilmi, että asun Lumian naapurissa. Meistä tuli parhaita kavereita ja teimme ihan kaiken yhdessä. Erityisesti mieleeni on jäänyt kerta, kun Hilja oli kipeänä ja minä itsepäisenä halusin silti nähdä hänet. No, seuraavana päivänä olin itse kovassa kuumeessa. Se ei kuitenkaan haitannut minua, sillä minun äitini oli pakko mennä töihin ja pääsin Hiljalle päiväksi. 

Silloin taisimme puhua, että köyhinä opiskelijoina muuttaisimme samaan soluasuntoon, jotta voisimme tehdä silloinkin kaiken yhdessä. Sovimme myös,  ettemme koskaan unohtaisi toisiamme. Jälkimmäinen toteutui minulta, mutta Hiljasta en ole ihan varma, sillä hän varmasti ainakin haluaisi unohtaa tällaisen kusipään kuin minä olen. Millainen ystävä muka vain hylkää ja lähtee yhtäkkiä jonkun toisen luokse perustelematta? 

Sellainen minä olin pienempänä – juoksin vain rämäpäisesti joka suuntaan. En ajatellut muiden tunteita, vaikka luultavasti särjin monien ystävien sydämen. Nykyään en ymmärrä pienempää itseäni. Tai no juuri silloin isäni oli kuollut ja olin varmasti todella sokissa, enkä edes ajatellut miten toimin. Silti olen ollut pienenä ihan kauhea ystävä. Nykyään olen rauhoittunut ja paljon järkevämpi kuin silloin.

Voi kun saisin Hiljan vielä takaisin. Hän oli ihana ystävä ja aina kannattaa yrittää.

Moi, Hilja! Täällä kirjoittelee Lumia. En tiedä muistatko mua, mutta oltiin ala-asteella samalla luokalla ja kakkosella oltiin aika (tosi) läheisiä. Sovittiin silloin, ettei koskaan unohdeta toisiamme. No, mä en unohtanut sua. Oon kaivannut sua koko yläasteen ajan, mutta sitten tuli lukio ja kiireet. Nyt kuitenkin mulla on ollut vähän omaa aikaa, niin oon ajatellut, että haluan sut oikeasti takaisin mun elämään.

Jos sä nyt epäilet, että teen sulle niin kuin tein viimeksi, niin en. Oon kasvanut henkisesti. Ja hei, oltiin sillon ala-asteella.

♡:lla Lumia (laita viestiä pls: 040 332 4530) xxx
Kommentit

 1. Hienoa! Tätä oli kiva lukea, mielestäni kivaa, kevyttä lukemista.
  Ja kysyit tosiaan niitä Kumpi todennäköisemmin -kysymyksiä, joten tässä tulee:
  - Kumpi todennäköisemmin polttaisi vahingossa talonsa?
  - Kumpi todennäköisemmin saisi risuja joululahjaksi?
  - Kumpi todennäköisemmin söisi kolme chiliä putkeen?
  - Kumpi todennäköisemmin esiintyisi omasta tahdostaan joulujuhlassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii! Kiitos paljon 🤍 Kiitos myös noista kumpi todennäköisimmin -kysymyksistä – ne ovat aivan ihania <3

   Poista
 2. Ensinnäkin, (mä sanon liian usein ensinnäkin...) mä rakastan näitä nimiä! En siis hahmojen nimiä - tai no, kyllä mä niitäkin rakastan -, vaan tuota "Missä ikinä oletkaan". Se herättää mulle jostakin syystä sellaisen oudon tunteen, ehkä tosi hämärän muiston tai jotain, jota mä en osaa selittää. Okei, älä kysy... Ja Menneen talven Lumia, sä olet kekseliäs :) Itse teksti oli ihana, linneamainen, ihana 💜 Taas tosin häiritsi se sama 'suoruus', jota mä en osaa selittää mutta jonka ehkä tajuat, mutta ei siitä sen enempää :) Mä odotan niin paljon seuraavaa osaa 💜💜 Tän idea on niin ihana ja mielenkiintoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan sun kommentteja 💜💜 Ne kehittää niin paljon.
   Tuo Missä ikinä oletkaan on Wattpadista. En keksinyt koko jatkotarinalle mitään nimeä, joten menin Wattiin ja löysin sen :) Ja sitten menneen talven Lumia (siihen mä oon muuten tosi tyytyväinen). Halusin kirjoittaa tekstin talvesta ja sitten keksin nimen Menneen talven lumia. Päätin ottaa tarinan henkilöksi Lumian ja sitten se tuli siihen otsikkoon. Pitkä selitys :D KIITOS VIELÄ RAKAS 🤍❄️

   Poista
 3. APUA MITÄ MÄ LUIN JUST. Mä rakastan tätä, piste. ❤️ Ootan innolla seuraavaa osaa! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääää, kiitos ihana ❤️ Jatkoa tulee heti kun saan kirjoitettua :D

   Poista
 4. Upea, mahtava, loistava, hyvä, ihan paras!!! Tosi hyvä hyvä teksti! ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos paljon. Et uskokaan kuinka paljon tällaiset kommentit piristävät päivää 😘❤️

   Poista
 5. Mulle kävi eilen sellainen juttu, että tulin tänne sun blogiin ja kun huomasin että oli tullut uusi postaus, ajattelin lukea siitä vain alun. (Oli pieni kiire.) Mutta kävikin niin että luin tämän vahingossa kokonaan. Joten pisteitä siitä! Tämä nappasi heti mukaansa! 💜 Mä en tykkää kauheasti menneisyyden jaarittelusta tarinoissa, jota tässä oli aika paljon. Mutta tämä on vain mun yleinen mielipide. 🙃 Upea tarina ja koko idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sä et myöhästynyt mistään, kun jäit lukemaan tätä :D Ihanaa kuitenkin, että luit silloin loppuun asti – ainakaan tää ei ollut sitten tylsä 🖤
   Mä lupaan sulle, että seuraavissa osissa ei puhuta näin paljoa menneisyydestä, mutta tähän mä halusin sen taustatarinan laittaa :D

   Poista
  2. Ketä ootte s...saanko tulla tutustua

   Poista
 6. Ainiiiiiiiiin:

  - Kumpi todennäköisemmin kaatuisi kirkossa?
  - Kumpi todennäköisemmin hävittäisi kaikki rahansa?
  - Kumpi todennäköisemmin löisi toista (siis Olivia Linneaa tai toisinpäin)?
  - Kumpi todennäköisemmin perustaisi blogin, jonka aihe on madot?
  - Kumpi todennäköisemmin lukisi 70 kirjaa viikossa?
  - Kumpi todennäköisemmin saisi palkinnon päälläseisomisesta?
  - Kumpi todennäköisemmin tulisi hulluksi?
  - Kumpi todennäköisemmin saisi historiasta kympin?

  VastaaPoista
 7. Tää oli ihana! Odotan innolla jatkoa. (Voidaanko antaa hetki noille UPEILLE luvun nimille?!) <3
  Ja OMD mä haluan jo lukea ton spessun! Tässä niitä kumpi todennäköisemmin -kysymyksiä:
  - Kumpi todennäköisemmin on käymättä suihkussa viikkoon?
  - Kumpi todennäköisemmin ryöstäisi pankin?
  - Kumpi todennäköisemmin nukahtaisi koulutunnilla?
  - Kumpi todennäköisemmin nolaa itsensä ihmisten edessä?
  - Kumpi todennäköisemmin esittää jotain muuta kuin on kuuluakseen joukkoon ja miellyttääkseen muita?
  - Kummasta todennäköisemmin tulee erakko?
  - Kumpi todennäköisemmin lopettaa bloggaamisen (tai lopettaa aikaisemmin kuin toinen)? D:
  Mun ja Tacon on ollu tarkotus tehä tää niin kauan, mut ei olla vielkään saatu aikaseksi. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana 🖤 Ja aivan upeita kysymyksiä!
   Ps. Tehkää Tacon kanssa tällanen heti. Kiitos :)

   Poista
  2. Mul ei oo nyt mitään profiilia

   Poista
 8. Voiii nyt... apua kuinka ihana! <3 Sujuvaa kerrontaa ja jotenkin niin kaunis tarina – vaikka aihe on aika suosittu tarinablogien keskuudessa, tämä tuntui jotenkin vähän eri tyylillä kirjoitetulta... <3 Aplodit myös Menneen talven Lumialle :D Missä ikinä oletkaan on myös tosi ihana nimi, mullakin tulee siitä mieleen jotain määrittelemätöntä niin kuin Annilla... hmm... Ihana tarina, odotan jatkoa innnnnnolla!

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus Lintu!! Mä suorastaan rakastan tätä!
  Sitten vielä niitä kysymyksiä:
  ~ Kumpi todennäköisemmin hyppäisi benjyhypyn?
  ~ Kumpi todennäköisemmin näyttäisi naamansa netissä?
  ~ Kumpi todennäköisemmin saisi hylätyn kokeesta?

  VastaaPoista
 10. Uuu, oumaigaad, Lini 🤍 Okei, mä kirjoitan liikaa positiivisia kommentteja, mutta ei tästä nyt mitään huonoa oikein löydä. Tästä tarinasta tulee semmonen tosi mystinen, nostalginen fiilis (ja ihan liian vahvasti mieleen yksi tyyppi, joka asui mun naapurissa päiväkodissa ja ekoilla luokilla). Aivan ihanasti kirjoitettu, etenkin tuo Hiljan osuus oli iiihana <3 Lumian osuudessa oli ehkä pikkuisen liikaa toistoa edellisestä... No anyways, rakastan 🤍🤍

  VastaaPoista
 11. Okras, pari kysymystä vielä:

  - Kumpi todennäköisemmin viettäisi koko yönsä lukien? (No okei, tähän on aika selkee vastaus 😂)

  - Kumpi todennäköisemmin joutuisi vankilaan?

  - Kumpi todennäköisemmin lopettaisi harrastuksensa?

  - Kumpi todennäköisemmin hankkisi kanan?

  - Kumpi todennäköisemmin lähtisi toisen elämästä?

  - Kumpi todennäköisemmin saisi ajokortin?

  - Kumpi todennäköisemmin menisi naimisiin nuorena?

  - Kumpi todennäköisemmin muuttaisi ulkomaille?

  - Kumpi todennäköisemmin unohtaisi toisensa syntymäpäivän?

  - Kumpi todennäköisemmin menisi avantoon?

  VastaaPoista
 12. Pidän tästä. ❤️❤️❤️❤️ Odotan jatkoa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa jos kommentoit <3 En pakota, mutta kommentit ovat aina superihania 🫶🏻

Suosituimmat postaukset:

Kuin lumihiutale

Armoton unelma