Kuin lumihiutale

 Moiksu sinä ihana! 🤍 Mä päätin nyt palata mun tauolta. Olen kirjoitellut aika paljon erilaisia tekstejä, joista todellakaan kaikki eivät ole täydellisiä, mutta tämän päätin julkaista. Jos muuten et halua lukea talvista tekstiä ihan vielä, niin älä lue tätä 😅 Virallisesti voimme nyt kuitenkin juhlistaa Linnean virallista talvikauden avaamista :D 

Sitten mulla on vielä ilmoitus. Aion siis pitää Q&A:n. Voit kirjoittaa kysymyksiä tämän postauksen kommentteihin tai jos et jostain syystä pysty tai halua laittaa niitä tänne, niin laita esim. Wattpadiini (@tarinataikoja) tai jonnekin muualle mihin keksit :) 

Ps. Tämä teksti on omistettu mun muutamille ystäville, joiden kanssa on helppoa ja sallittua olla täysin oma itsensä. Love u 🤍 Teihin tutustuminen oli mun elämän paras lahja! 

Pss. Parempaa otsikkoa saa ehdottaa :)Katselen lumisadetta ihastuneena. Kaikki lumihiutaleet putoilevat hiljalleen kohti maata kylmässä talvi-illassa. Jouluvaloköynnökset valaisevat hiutaleet ja se tekee lumisateesta vielä kauniimman.

Mielestäni lumisade on maailman kauneinta katseltavaa, sillä rakastan, kuinka lumihiutaleet ovat jokainen täysin uniikkeja – aivan kuin ihmiset. Siksi lumihiutaleet ovat idoleitani. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta totta se on. 

”Huhuu, Alma! Mitä sä mietit – sitä jonneako? Vai taas jotain hiton lumihiutaleita”, paras ystäväni Melina hihittää.

”Ensinnäkin, älä kiusaa Jonnea sen nimestä ja toiseksi, lumihiutaleet on vain niin kauniita”, vastaan ystävälleni hieman ärtyneesti ja samalla haluaisin heittää häntä lumipallolla.

Rakastan totta kai Melinaa, mutta tällaisina hetkinä hän menee aika vahvasti tunteisiini. 

”No anteeks, mut hei kato kuinka kaunis iltapuku!” Melina henkäisee, kun katsoo Stockmannin näyteikkunaa. Katson sitä itsekin ja pääni on tyhjänä siitä, mitä juuri näen. Mekko on nimittäin uskomattoman upea. Se on valkoinen ja hopeinen glitter saa mekon kimaltamaan kuin tuhat tähteä – tai lumitähteä – taivaalla. Lisäksi mekon alaosa on sellainen, että se voisi olla pumpulia – tai oikeastaan lunta. Se olisi varmasti niin pehmeä päällä ja kaikki katsoisivat ihastuneena, kun kävelisin se päällä johonkin juhlaan. Olen kuitenkin hämilläni, että kerrankin Melina pitää jostakin, mikä liittyy lumeen ja minuun. Tosin tuo mekko maksaa varmasti aivan liikaa, eikä kumpikaan meistä saa sitä.

”Tummanpunainen on ihan mun lempiväri. Mä kysyn äidiltä, saanko tuon wanhoihin”, Melina hehkuttaa. Samalla katseeni siirtyy näyteikkunan toiseen mekkoon, joka on hillitty viininpunainen. Se on tehty syvästä sametista, eikä todellakaan säväytä minua samalla lailla kuin valkoinen lumihiutale-puku. 
Yritän änkyttää Melinalle, että se on tosi hieno, mutta äänestäni ei tule mitään. Paras ystäväni ei pitänytkään samasta mekosta kuin minä – taaskaan. Lisäksi hän haluaisi tuon mekon Wanhojen tansseihin, jotka ovat vasta kolmen vuoden päästä. Missä välissä meistä tuli näin erilaisia? 

Jäin selvästi jossakin kohtaa jälkeen muista. Muut alkoivat meikkaamaan ja puhumaan ihastuksista, mutta minä tykkäsin vielä rakentaa lumiukkoja ja lumilinnoja. Muilla alkoivat jo kuukautiset, mutta minun rintani olivat vasta rusinan kokoiset. Silloin minua kiinnosti vain elämän tarkoitus ja se, että oikeasti ihminen elää vain kerran. Juuri silloin esiteininä aloin arvostamaan maailmaa. Silloin rakastuin lumihiutaleisiin, vanhanaikaisiin lyhtyihin ja jouluvaloihin, joita nytkin koko Keskuskatu on täynnä, kun ihmiset tekevät viimeisiä jouluostoksiaan. 

Mitenköhän tämä meni taas tähän? Ajattelen, kun aloin pohtimaan taas noita asioita. Minä olen aina ollut erilainen ja olen pitänyt itsestäni, mutta en ole enää varma, saanko olla tällainen. Kaikki muut nimittäin tuntuvat pitävän erilaisuuttani outoutena – huonolla tavalla. Onneksi Melina sentään ei ole jättänyt minua elämästään – toisaalta ei sekään ole kaukana. Rakastan kuitenkin tätä hetkeä, joten yritän nauttia. Haluan tietysti, että Melinalla 
on kiva ilta kanssani ikkunashoppaillessa. 

”Hei, katso noita joulukoristeita”, hihkaisen iloisesti, kun näen satoja joulupalloja näyteikkunassa. Yritän saada Melinan kiinnostumaan, että saisimme edes jonkun puheenaiheen. 

Minua tietysti ensisijaisesti kiinnostaa se, kuinka kauniisti joulupallojen värit sopivat hämärään talvi-iltaan, mutta sen voin pitää omana tietonani – Melina kuitenkin alkaisi taas vain pilkkaamaan. Ei parhaidenkaan ystävien tarvitse kaikkea jakaa. Minullakin on oma maailmani, johon kuuluu lumisade ja jouluvalot. 

Kommentit

 1. Ihana!!! Jollain tapaa niin piristävä, mutta silti vähän haikea ja surullinen... Mahtava teksti! Ja talvikausi? Mahtavaa! Talvi on ihana vuodenaika, ihan pianhan se jo on :D Kiva myös että palasit tauolta <3
  Q&A-kysymyksiä:
  – Tykkäätkö sä jostakin kappaleesta, joka ei täsmää ollenkaan musiikkimakusi kanssa? Jos tykkäät, mikä se on?
  – Minkä kirjan päähenkilö haluaisit olla?
  – Entäs minkä kirjan päähenkilön ystävä haluaisit olla?
  – Oletko joskus jättänyt kirjaa kesken? Jos olet, mikä se oli?
  – Osaatko soittaa jotain kappaletta pianolla? Jos osaat, mikä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon, Vilja 🤍 Mustakin on ihanaa olla taas täällä. Ja hei, ihan mahtavia kysymyksiä – kiitos niistäkin!

   Poista
 2. Ihana 💙 Mä rakastan tän ideaa, ehkä arvasitkin jo, ja toteutuskin on aika onnistunut :) Jokin tässä kuitenkin ärsytti, mutta mä en oikein osaa sanoittaa, mikä. Ehkä vähän sellainen suoruus, tai että kaikki asiat sanotaan tosi "suoraan" tai jotain? Oookei, yritäpä tästä mun selityksestä nyt ottaa selvää, haha 😂 Hyvä teksti, sä olet hyvä kirjoittamaan & kehittynyt paljon 💜 Mä laitan Q&A-kysymykset WhatsAppilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Anni 🤍 Siis ihana ja kehittävä kommentti – niin kuin sun kommentit aina. Ja kiitos myös niistä kysymyksistä – ne on tosi hyviä <3

   Poista
 3. Ihana teksti & kaunista kieltä! Tästä välittyi kivasti tämä talvitunnelma.❄️
  Kaksi kysymystä:
  - Oletko koskaan katunut sitä, että perustit blogin?
  - Joku mielestäsi hyvä ruoka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Kiva jos tunnelma välittyi 🤍❄️
   Kiitos myös noista kysymyksistä!

   Poista
 4. Kaunis teksti, suorastaan upea!
  Tässä vielä kysymyksiä:
  ~ Mikä on sun lempikirjailija?
  ~ Mikä on parasta syksyssä?
  ~ Mitä toivot joululahjaksi?
  ~ Oletko kissa-vai koiraihminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kiitos ihana! 🤍 Kiitos myös noista kysymyksistä. Ne ovat upeita <3

   Poista
 5. Aivan ihana teksti, tosin vähän erilainen mitä kuvittelin :) Ja kyllä, olen lukenut sun blogia (blogeja) ihan alkuajoista saakka, ei vain ole tullut kommentoitua 💜
  Ja tässä sitten Q&A-kysymyksiä:

  -Mikä on sun lempi sydänemoji?
  -Minkälainen oli ensimmäinen kirja, jonka luit itse?
  -Millaisia tekstejä olet kirjoittanut kauiten? (Tarinoita, runoja yms.)
  -Mitä odotat eniten joululta?
  -Juhlitko halloweenia? Jos juhlit niin miten?
  -Kirjoitatko joskus jotain englanniksi jotain vain koska se kuulostaa hyvältä?
  -Missä vieraassa kielessä olet mielestäsi paras?
  -Asteikolla 1-5 kuinka hyvin siedät tulista?
  -Mitkä ovat outoja tapojasi?
  ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun säkin kommentoit tänne. Oonkin miettinyt, että luetkohan sä mun blogia. Kiitos ihanasta kommentista ja upeista kysymyksistä ❤️

   Poista
 6. Tervetuloa, sun tekstejä on ollut ikävä. :D
  Tässä oli lumista tunnelmaa - todellakin. ❄️🤍 Ihana ja rento tarina. Lisää samanlaisia pliiiiiiiiiiiiis?

  Kysymyksiä ei unohdeta (jos joku on sinun mielestäsi liian henkilökohtainen niin totta kai voit jättää vastaamisen väliin :)):

  - Onko sinusta kuoleman jälkeen jotain?
  - Tykkäätkö rockmusiikista? (En jaksa nyt miettiä onko rock ja musiikki yhteen vai viivalla 🤦‍♀️)
  - Mikä on sinusta parhain tekstisi jonka olet ikinä kirjoittanut?
  - MP perhoset?
  - Minkälaisissa vaatteissa et voisi missään nimessä kuvitella itseäsi?
  - Kuinka montaa blogia luet?
  - MP TVT?
  - Jos saisit yhden toivomuksen, mikä se olisi?
  - Tajutessasi että kaikki ihmiset jotka istuvat kanssasi samassa linja-autossa ovat TB:läisiä, mikä olisi reaktiosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii, kiitos paljon Perho 💜 Ihana kommentti <3 Ja upeita kysymyksiä!

   Poista
 7. Muuten vielä kaksi asiaa:

  1. Tämä kritiikki ei taida kehittää yhtään koska olen TODELLA TODELLA TODELLA IHMEISSÄNI jos ymmärrät mitä yritän selittää, mutta jotenkin noi "vuorosanan jälkeiset sanat" häiritsee mua (vain ihan vähän!). Siis tarkoitan että aina vuorosanan jälkeen tulee tavallaan selvä selitys, niin kuin "henkäisee, vastaan jne.". Se voisi myös jatkua toisella tavalla. Siis että kertoo saman asian mutta eri tavalla. Todella sekava selitys, tiedän. Olen maailmanhistorian huonoin selittäjä. >:)

  2. Mä rakastan tota lausetta "lumihiutaleet ovat idoleitani"! Miksi se on niin totta! ❄️ (Mutta emojilumihiutaleet eivät ole. >:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kritiikki kehittää aina ja itse asiassa arvasinkin, että juuri tuo mistä selitit, ei mennyt tässä ihan kohdalleen, koska kirjoittaessa ajattelin, että en keksi tähän yhtään mitään järkevämpää lausetta tai jotain. Kiitos paljon tästäkin kommentista 💜

   Poista
 8. Joo, sä oletkin kuullut jo mun mielipiteen tästä, mutta sanonpahan nyt vielä täälläkin, että ihana teksti 💙 Ihanan jouluinen tunnelma, ihanasti kirjoitettu, ihana päähenkilö... Joo. Ja tuo lause johon tää teksti loppuu on vain täydellinen - "Minullakin on oma maailmani, johon kuuluu lumisade ja jouluvalot."  🤍🤍🤍


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 🤍 Ja tiesin kyllä mitä mieltä sä olet tästä :) Hyvä että toi lopetus oli nyt hyvä :)

   Poista
 9. Okei, nyt kysymyksiä (sori, että vähän kesti)

  🫧 Jos sinun pitäisi nimetä viisi parasta kirjaa, jotka olet koskaan lukenut, mitkä ne olisivat?

  🫧 Kerro joku lukemiseen liittyvä muisto.

  🫧 Asteikolla 1-10, kuinka järkevänä pidät itseäsi?

  🫧 Kuka meistä on ärsyttävin, mä, Olska vai Hanska?

  🫧 Millaisia tekstejä olet omasta mielestäsi hyvä kirjoittamaan (pakko sanoa jotain)?

  🫧 Entä millaisia tekstejä haluaisit oppia kirjoittamaan paremmin?

  🫧 Sun lempikanarotu?

  🫧 Kerro joku juttu, josta sä ja sun pikkuveli riitelette usein :)

  🫧 Mitkä on sun lempijoululauluja?

  🫧 Kerro jotain kauniita asioita, joista pidät.

  🫧 Mitä kieltä sä haluaisit oppia?

  🫧 Kuinka hauska ihminen mä olen?

  VastaaPoista
 10. Oho, näin mä voin kommentoida! Tai siis mä en yleensä pysty kommentoimaan bloggeriin, mutta näköjään tämä selain teki juuri poikkeuksen. Jes! Ja mä en sitten tiedä, että kuinka pitkään mä voin kommentoida mihinkään bloggeriin. :(
  Okei, tosta tarinasta... Se oli toooooooosi hieno ja upea 😀😃. Mä tykkäsin siitä tosi paljon ja samaistuin siihen päähenkilöön aika paljon.

  Sitten kysymyksiä (en ole varma, onko näitä jo kysytty):
  – Mitä mieltä olet joulusta?
  – Millaisia kirjoja luet eniten?
  – Mitä mieltä olet koulusta?
  – Osaatko soittaa jotain soitinta? Jos osaat, niin mitä?
  – Oletko käynyt blogissani (https://tarinamaailma.blogaaja.fi/)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että säkin voit nyt kommentoida 🤍 Kiitos ihanasta kommentista ja noista kysymyksistä. Tuohon viimeiseen voin jo vastata, että olen käynyt blogissasi. Voisin kommentoida sinne tänään :D

   Poista
 11. Aivan M.A.H.T.A.V.A postaus TAAS. Tässä sulle Q&A kysymys:Mitä tekisit jos heräisit aamu kaheksalta mun talon oven edestä ja mä tulen ulos ja kerron olevani lempinimeltäni Kuu(ite sekoaisin jos sama kävis mulle)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon, Kuu 🤍 Ja kiitos kysymyksestä <3

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa jos kommentoit <3 En pakota, mutta kommentit ovat aina superihania 🫶🏻

Suosituimmat postaukset:

Kuulumisii

Missä ikinä oletkaan (osat 1 ja 2)